E dëboi nga puna, infermierja me aftësi ndryshe përballet me mjeken: Më diskriminove (8 Prill 2024)

8 Prill, 14:08

Historia e një 28 vjeçare nga Memaliaj do të prezantohet në program mesditën e kësaj të hëne. Ajo quhet Pamela Meça me profesion infermiere dhe sot denoncon padrejtësinë dhe diskriminimin që i është bërë në vendin e saj të punës në Qëndrën Shëndetësore Memaliaj. Ishte viti 2020 kur Pamela përfundoi me rezultate të shkëlqyera Universitetin në degën e Infermierisë. Ajo fillon procedurat e kërkuara për të nisur një punë në profesionin e saj. 28-vjeçarja dërgon të gjitha dokumentacionet e nevojshme dhe e njoftojnë se ka fituar vendin e punës. Ajo kërkon të filloj në fshatin e saj të lindjes në Memaliaj. Pamela Meça kontakton me drejtoreshën e Qëndrës Shëndetësore Memaliaj, Stoli Kora për të nisur punë. Ajo e njfton se kanë disa probleme me mbiemrin e saj në dokumenta dhe kontartën do ta firmos më vonë. 28-vjeçarja fillon punë pa nënshkruar një kontratë prej datës 1 Mars të këtij viti, duke ofruar shërbime mjekësore komunitetit. Kur mjekia konstaton se Pamela Meç ishte person me aftësi ndryshe, kërkon me ngulm ta pushoj nga puna. Sipas 28-vjeçares nga ana e mjekes është bërë presion i vazhdueshëm dhe ajo i kërkon që të heq të drejtën e KEMP-it në mënyrë që të firmos kontratën e punës. E reja është përpjekur vazhdimisht të krijoj ura komunikimi me mjeken, por është e pamundur nga ana e saj. Pamela ka kontaktuar edhe organet kompetente, por nuk i kanë ofruar asnjë zgjidhje.