Gjalp arroresh, mësoni përdorimin dhe benefitet e tij në organizëm!

6 Korrik, 12:02

Në një intervistë në ‘’ Rreze Dielli’’ ishte e ftuar sipërmarrësja Ana Shima, e cila është e para në Shqipëri, që sjell disa lloje të veçanta gjalpi arror. Një produkt shumë i shëndetshëm, i cili duket se nuk është prodhuar më parë në Shqipëri, gjalp nga drurët e ndryshëm arror.

‘’  Ky është gjalpi stikës,, këto ditë në fakt kemi prodhuar vetëm me lëndë të parë nga importi sepse ajo ka qenë kërkesa ose nevoja për momentin. Gjalpi stikës është më I pëlqyeri më I shituri, më I shijshmi, I ka të gjitha brenda, dhe stika vet si arror është shumë I mirë. Ndërsa përdorimi I tyre varion, sic thashë I arrës së shjemës, ose kasius, është frut tropikal, në fakt është frut nuk është arror, dhe këto që I quajmë pjesa e arrës, në fakt janë fara e frutit. Ky përdoret goxha për të bërë salsa, që zëvendësojnë salcën e kosit, përtë bërë krem për pasta domëthënë është shumë I përdorshëm,, të gjithë këto janë shumë të mirë për ëmbëlsira. Gjalpi I farës së kungullit është më shumë për gjëra të kripura, salca, sallatash, salca për të gatuar mishin, perimet, dhe ka perimet më të larta nga të gjitha bota bimore, kështu që nëqoftëse do proteina ekstra dhe jo shumë mish, mund të konsumosh këtë gjalp.Gjalpat arror të vendit tonë, janë me një shije superior për mendimin tim sepse rriten akoma kultivohen në zona që janë larg zonave, indutriale ka një shije goxha aromatike sidomos lajthi që kemi marr nëpër male. Ka një shije shumë të ndryshme nga lajthitë që mund ti konumosh nga Greqia apo Italia që mund ti konsumojnë në masë. 

Ndërsa thekson se një ndër gjalprat arror mjaft të kërkuar janë ato të bajames, që sygjerohen sidomos për personat që merren me aktivitet fizikë, për të marrë sa më shumë energji. 

Përsa i përket sasisë të konsumimit të tyre, ajo shprehet se një grusht që na thonë shpesh të konsumojmë është një lugë,

‘’ Në momentin që konsumohet si gjalp, ka një avantazh sepse proceset që bëjmë neve me  tharjen me futjen në ujë të tyre, aktivizojnë enzimat dhe heqin ato nutrientet që e bëjnë të patretshme bajamen, dmth bajamja sygjerohet të mos konsumohet direkt nga pema e thatë, duhet ose të piqet ose të futet në ujë për gjatë gjithë natës dhe pastaj të konsumohet.

Programe të tjera

Shiko të gjitha