Lorela Lazaj: "Pusho shqip në Vlorë"

21 Qershor, 17:37

Veri Jug ju njeh me lagunën e Nartës, shtëpinë e flamingove, balerinave në ujrat e kripura të detit Adriatik, që kohët e fundit janë shtuar mjaft, deri në 14 mijë individë. Ç'është laguna e Nartës, ç'përfaqson ajo si vlerë dhe pasuri kombëtare në ecosistemin natyror të vendit tonë. Para syrit të kameras flet drejtorja e Administratës së Zonavea të Mbrojtura të Qarkut të Vlorës Lorela Lazaj. Manastiri i shënMërisë në Zvërnec dhe pylli në ishullin e gjelbërt mbi manastir. Më pas udhëtim drejt plazhit të Zvërnecit dhe dy dalanëve të peshkatarëve, si pasuri ekonomike të lagunës për 28 familje nga Narta. Dalanët, aty ku zanati i peshkatarit trashëgohet brez pas brezi nga burrat dhe djemtë e fshatit dhe katakteristikat natyrore të batic - zbaticave në dalanët e ngritur nga peshkatarët vendas. Në fund një ftesë nga biologia e mjedisit Lorela Lazaj, për të pushuar shqip në plazhet dhe parkun detar të Karaburunit dhe ishullit të Sazanit. Emisionin "Veri Jug" me moderator Agim Pipën mund ta ndiqni çdo të dielë në orën 14:30 në ekranin e Report Tv

b.ha./Shqiptarja.com

Programe të tjera

Shiko të gjitha