MAS heq celularët nga mësimi, Drejtoresha e DAR Tiranë: Penalitete për nxënësit e mësuesit që nuk zbatojnë urdhrin

18 Shtator 2018, 16:28

Ky vit i ri shkollor ka sjellë edhe një vendim të ri nga ana e Ministrisë së Arsimit i cili nuk lejon mbajtjen e telefonave celularë përgjatë procesit mësimor.Arjola Byzuka drejtoresha e Drejtorisë Rajonale Arsimore Tiranë sqaroi në emisionin “Rreze Dielli” në Report Tv se për nxënësit të cilët nuk e zbatojnë këtë urdhër të ri do të ketë penalitete.

Rregullorja e sqaron thjesht, nuk përdoret telefoni në orën mësimore. Nxënësit duhet vetë me vullnetin e tyre ta dorëzojnë telefonin, nëse nuk e dorëzojnë fillon penaliteti. Sicc ka rregullore për elementë të tjerë të procesit mësimor, e njëjta gjë duhet të ndodhë, duhet të dorëzosh telefonin, sepse është rregulli i orës së mësimit. Nëse nuk e bën do të kesh penalitete, lajmërohet prindi dhe largohesh prej shkollës për atë ditë. Nuk do të largohesh prej shkollës, ka institucione brenda shkollës që do të merren me trajtimin tënd, duke dëgjuar edhe argumentat e tu përse ti nuk e dorëzon telefonin.

Arjola Buzyka, Drejtoreshë DAR Tiranë

Programe të tjera

Shiko të gjitha