‘Më zhvishte dhe më rrihte’/Përballja mes ish-partnerëve, lënë në rrugë djalin e sëmurë (19 shtator 2023)

20 Shtator, 18:23

Me një djalë të sëmurë, i cili e dhunon dhe me një tjetër të cilin prej 13 vitesh, nuk ia dëgjon zërin dhe as se sheh, një 55-vjeçare nga qyteti bregdetar i Vlorës ka vendosur të rrëfejë historinë e jetës së saj këtë pasdite në studion e emisionit ‘’Pa Gjurmë’’.Kjo nënë kujdeset e vetme për djalin e saj sot 18 vjeç, që ka probleme me shendetin. Djali i dytë, me të cilin jeton kur ishte vetëm 2 vjeç, pësoi një aksident të rëndë ku u përplas nga një autobuz, ngjarje kjo që do t’i ndryshonte jetën përgjithmonë. U nda me ish-bashkëshortin 13 vite më parë, ku gykata vendosi që njërin nga djemtë të qëndronte me të atin. Ajo ka 13 vite që nuk ka kontakt me djalin e madh dhe e kujton me lot momentit e vitit 2011 kur e pa për herë të fundit.Babai i 18 vjeçarit e ka braktisur atë, duke mos plotësuar asnjë detyrim financiar dhe përkujedsje atërore. Pas ndarjes, nëna e vetme u njoh me një burrë të moshuar dhe për t’i siguruar djalit të saj një jetesë me të mirë, kërkuan azil në Francë. Fatëkeqësisht azili nuk u pranua nga shteti francez, ndaj u rikthyen sërish në atdhe, pa e ditur se cfarë iu kishte rezervuar jeta. Pas disa kohësh qëndrim në Shqipëri, bashkëjetuesi i saj ndërroi jetë duke e lënë sërisht të vetme me djalin e saj në mes të katër rrugëve. 18-vjeçari është në klasë të 9-të, pasi është rregjistruar në shkollë me vonesë. 5 - vjeçarja mundohet me aq mundësi ekonomike që djali të marr mjekimin e duhur, mirëpo ai nuk pranon, ndaj kjo e ka bërë mjaft agresiv, sa ka ndodhur që edhe të ushtroj dhunë ndaj të vetmit person që kujdeset për të.