Pa Gjurme-I zhduket burri, dyshohet se është rimartuar në Suedi: Të marrë guximin të flasë hapur…

22 Shkurt, 18:31

Babai i tre fëmijëve jetonte në një qytezë afër Stokholmit. Gjithashtu emisioni investigativ mësoi se Kristo Dajko kishte bashkëjetuar më parë me një shtetase të huaj dhe ishte ai që nuk pranonte të rilidhte kontaktet me familjen e tij në Korcë. Pas këtij lajmi bashkeshortja e tij, Irena Dajko i kërkoi live të fliste të paktën me tre fëmijët e tij dhe ishte i lirë të vazhdonte më pas jetën. E bija e 49-vjecarit u mbush me lot, ndërsa i komunikoi live babait të mos mohonte të paktën atë, motrën dhe vëllanë. Historia nis në fillim të muajt prill të vitit 2015 kur së bashku me djalin e tij emigruan në shtetin norvegjez. Sipas familjarëve, 49-vjeçari kishte përgatitur dokumentat me qëllim për të përfituar azil atje. Pasi iu refuzua e drejta në këtë vend, babai me djalin u nisen drejt Suedisë, ku qëndruan për pak ditë dhe më pas Kristo la djalin në një kamp ndërsa vetë udhëtoi për në Itali. Gjatë qëndrimit në Itali, ai u kërkoi një shumë parash familjes, që të paguante biletën për t’u rikthyer më pas në Shqipëri. Sipas bashkëshortes, 49-vjeçarit i janë dërguar dy herë para me postë. Pasi ka marrë sasinë e parave, Kristo shkëputi çdo kontakt me familjen e tij. Edhe pse “Pa Gjurmë” zbuloi vendndodhjen e tij në 2019, ende dhe sot Kristo Dajko rezulton i humbur për 3 fëmijët dhe bashkëshorten e tij të cilët e presin çdo ditë me lot në sy.