Rrëfejnë natën e ndërrimit të viteve, nënë e bijë shpërthejnë në lot: I dehuri çfarë nuk na bëri… (16 shkurt 2024)

16 Shkurt, 18:24

Pasi shtruan tavolinën për të festuar si gjithë të tjerët, i alkoolizuar kryefamiljari dhunoi 34-vjeçaren, në sy të fëmijëve. E tmerruar nëna bashkë me vajzën vrapuan për në rrugë ku kërkuan ndihmën e policisë të cilët menjëherë arrestuan kryefamiljarin për dhunë në familje. Gjithçka nisi kur Majlinda nga Belshi i Elbasanit ishte një 17-vjeçare asokohe kur u martua me shkuesi me Fatmirin 10 vite më të madh nga Fieri. Që në fillime të martesës ai ushtronte dhunë mbi bashkëshorten e tij. Edhe pasi në jetë erdhën 6 fëmijë, sërish dhuna ishte prezente në familje e cila nuk kursente as të miturit. Kryefamiljari, Fatmir Hatija nuk punonte por ishte përdorues i alkoolit dhe për këtë arsye ai nuk kontrollonte dot veprimet e tij. Duroi për vite me rradhë dhunën, deri në vitin 2022 kur Hatija vendosi ta denoncojë bashkëshortin e saj i cili u dënua me 1 vit burg. Në nëntor të 2023 ai sapo kishte lënë qelinë kur një muaj më pas përsëriti sërish dhunën mbi gruan e tij. Aktualisht ai ndodhet në paraburgim ndërsa tashmë Majlinda është bërë dhe nënë dhe baba për 6 fëmijët e saj. Ata kanë mbetur të vetëm pa të ardhura në kushte tepër të vështira dhe me plot borxhe për të siguruar bukën e gojës.