Si do zgjidhet kriza politike, i ftuar Genc Pollo

1 Nëntor 2019, 09:51

Në fund Pollo u ndal te takimet e kryeministrit Rama në Greqi dhe marrëveshjet që po diskutohen. Për cështjen e kufirit detar, ish-deputeti demokrat ka një propozim që t'u lihet ndërkombëtarëve. "Marrëveshja e 2009 për fat të keq nuk arriti një zgjidhje përfundimtare që do të çonte në një bashkëpunim të frytshëm ka përvoja ndërkombëtare dhe shumë, të çojnë në zgjidhjen nga një arbitrazh dhe ka gjykata për cështjen e detit, ndodhet në Hamburg. Nëse dy vendet e depozitojnë për zgjidhje, që mund të japë një verdikt që të pranohet pa sherre, a do të jetë e favorizuar Shqipëria apo Greqia nuk mund të thuhet. Me besimin te ndërkombëtarët mund t'u lihet atyre në dorë, të lihet kjo cështje dhe të shikojmë përpara" tha ai. Qeveria greke për cështjen e minoritetit kërkon një census me vetëdeklarim, por ku ndryshon ai nga regjistrimi i 2011? "Nuk ka asnjë problem, ashtu e kemi bërë në 2011 dhe ashtu do ta bëjmë në 2021, kjo është normë e pranuar e civilizimit perëndimor. Nuk mund ti imponosh tjetrit identitetin me dekret. Për pronat është problem i madh" përfundoi ai.

 

Programe të tjera

Shiko të gjitha