Transmetimi i sëmundjeve infektive gjatë trajtimeve denatare - I ftuar stomatologo Gjergji Dilo

21 Nëntor 2019, 14:20

I pyetur a jemi të rrezikuar për transmetimin e sëmundjeve infektive te dentisti, stomatologu Gjergji Dilo thotë në emisionin “Rreze Dielli” se viruset ose bakteret mund të transmentohen gjatë procedurave dentare kur nuk ndiqet një protokoll i rregullt mjekësor. Një nga problemet më të mëdha që ngre stomatologu Gjergji Dilo është fakti që në klinikat dentare mjaftohen me dezinfiktimin e veglave të punës dhe jo sterilizimin e tyre. Megjithate jo vetëm në klinikat dentare ekziston rreziku i prekjes nga sëmundje infektive. Ai sjell shembuj shumë të thjeshtë të jetës së përditshme, ku ne mund të bëhemi ‘viktima’ të transmetimit të sëmundjeve infektive

Programe të tjera

Shiko të gjitha