Veri Jug - Bibliotekat e Lezhës, historia dhe librat

2 Maj, 15:22

Udhëtim në qytetin e bibliotekave të lashta në qytetin e Lissusit. Libri në gjuhët latine dhe shqipe, prej shekullit të 16, kur poeti Frang Bardhi solli fjalorin e parë të gjuhës shqipe dhe Historinë e Skënderbeut, deri tek Bibliotekat e shekullit 18 -19 në banesat buzë lumit Drin. Pjetër Bogdani dhe biblioteka e ungjit të tij në fshatin Kallmet. At Gjergj Fishta në seksionin e albanologjisë, mbi 100 mijë ekzemplarë dhe afro 30 mijë tituj librash në pesë seksionet e bibliotekës. Personazh I reportazhit është studjuesi dhe drejtori I bibliotekës Albert Çuko. I cili tregon për kameran e emisioneve Veri Jug rrugën e gjatë ndër shekuj të librit në qytetin e tij të zemrës, nga arkiva dhe sallat e leximit për lexuesit, deri tek ofrimi I librave të vjetër në ndihmë të albanologëve, historianëve, studjuesve, studentëve dhe brezave të rinj në qytetin e Lezhës dhe fshatrat e Zadrimës. Ndiqni reportazhin “Bibliotekat e Lezhës, historia dhe librat”, realizuar nga moderator I emisioneve Veri Jug, gazetari Agim Pipa.

Programe të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha