Veri Jug - Laguna e Kune Vainit, një vlerë turistike

11 Prill, 16:54

#verijug #reportTV Laguna e Kune Vain Tales është ndër më të bukurat në Shqipëri dhe bën pjesë në hartën e Agjensisë së Zonave të Mbrojtura të qarkut të Lezhës. Ju njohim me vlerat turistike të kësaj lagune, ku folenizojnë dhe migrojnë mbi 200 zogj dhe shpendë ujorë dhe ku, prej dhjetra vjetësh, ka gjurmën e saj edhe një brigadë peshkimi. Pjetër Toni, njeriu I përkushtuar dhe krijues në punën e tij si drejtues dhe administrator I lagunës, flet për programin e kësaj agjensie në prag të sezonit të ri turistik, për 100 mijë turistët e vitit 2019 dhe dyfishimin e tyre me hapjen sëshpejti në stinën e verës, në ditët e fundit të pandemisë covid 19. Vrojtime nga kullat e vëzhgimit mbi lagunë, cafkat, pulbardhat, rosat e egra, pelikanët kacurrelë dhe flamingot, balerinat e ujrave në lagunën e Kune Vainit. Në fund, ndalesë edhe në brigadën e peshkatarëve dhe intervistë me peshkatarin Zef Nika që, prej 40 vjetësh, punon dhe mban jetën me peshkimin në lagunë. Ndiqni reportazhin “Laguna e Kune Vainit, një vlerë turistike” realizuar nga moderator I emisioneve Veri Jug, gazetari Agim Pipa. Të djelën, premierë, ora 14.30

Programe të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha