Jeta e frikshme e tre fëmijëve poshtë një plastmasi/Nëna: Lahemi në natyrë, flemë edhe… (29 mars 2024)

29 Mars, 13:57

Familja Meçi nga fshati Kukur i Gramshit prej gati 2 muajsh jetojnë një qiell të hapur pasi shtëpia e tyre u dogj. Ata janë strehuar në një çadër dhe jetojnë në kushte të mjerueshme, ndaj nëna e 3 fëmijëve Margarita Meçi ka udhëtuar nga larg për të apeluar për ndihmë. Banesa e tyre u përfshi nga flakët mëngjesin e 2 Shkurtit dhe e favorizuar nga era për pak minuta, e gjithë shtëpia u shkrumbua. Pjestarët e familjes fatmirësisht arritën të shpëtojnë, ndersa dyshohet se ka qenë një shkëndijë elektrike në çatinë e baneses që ka shkakëtuar zjarrin. Që prej asaj dite 5 antarët e familjes jetojnë te strehuar ne nje çadër në kushte të mjeruershme, ku në ditë me shi i gjithë uji futet brenda. Ne çadër mungon çdo gjë jetike dhe rrënojat e shtëpisë së vjetër, Margarita se bashku me bashkeshortin e saj janë mundur ta sajojnë në një kuzhinë për të gatuar ushqim. Familja Meçi jetojnë në një varfëri ekstreme dhe i vetmi burim të ardhurash është ndihma ekonomike prej 50 mijë lekësh të vjetra. Vajzës së vogël 5-vjeçare i duhen kilometra të tëra për të shkuar në shkollë. Prindërit mundohen ta shoqërojnë të voglën, pasi jane te shqetesuar se në pyll ka edhe ergërsira. Djali 14-vjeçar i familjes prej 2 muajsh nuk ulet në bankat e shkollës, pasi librat u shkrumbuan nga flakët e zjarrit. 3 fëmijëve të familjes Meçi varfëria iu ka zvenitur buzqëqeshjen dhe ata ndihen të diferencuar nga bashkëmoshtarët e tyre.