Jetë mes maleve në Gurrën e Zezë (12 mars 2023)

12 Mars 2023, 13:42

“Jetë mes maleve në Gurrën e Zezë” kështu e kemi titulluar reportazhin e radhës në fshatin Dardhë të Librazhdit. 700 metra mbi nivelin e detit, personazhi I reportazhit, kryetari I fshatit, mësuesi I vjetër Sami Çerkezi, sjell jehonën e jetës së 1200 banorëve të 7 fshatrave lart, mes maleve dhe më pas, ndalesë në gjurmët e via Egnatias ose Rrugës Egnatia, ndërtuar nga romakët plot 800 vjet më parë. Por edhe punën në një mulli bloje me ujë ngritur para 120 vjetësh.