Shega devedishe e Shkodrës (05 nëntor 2023)

5 Nëntor 2023, 14:07

Veri Jug ka udhëtuar në fshatin Ana e Malit, qarku I Shkodrës, dhe është ndalur në parcelat me shegë devedishe të fermerit të vogël Ahmet Sulejmani. Tradita e kultivimit të shegës devedishe në familjet shkodrane, vlerat e saj shëndetsore dhe ushqyese, pëlqyer shumë edhe në tregun vendas. Vlerësimin e kësaj shege në minifermën e Ahmetit, e jep doktori I shkencave Pjerin Preka. Ndiqni reportazhin “Shega devedishe e Shkodrës” realizuar nga moderator I emisioneve Veri Jug, gazetari Agim Pipa.