Veri Jug - Fytyra e historisë në Gurin e Zi (10.03.2024)

10 Mars, 14:02 | Përditesimi i fundit: 2024-03-10 17:11:56

Fshati Guri i Zi vjen për herë të parë për ju, me një këndvështrim të spikatur historik. Shkëmbi I Gurit të Zi, një shkëmb miliona vjecar, si simbol I vendit me të njejtin emër. Më pas udhëtim drejt fshatit Sheldij, aty ku bima e duhanit mbillet në cdo arë dhe kopësht të banorëve vendas. Është duhani më I mirë në botë, thotë një fermer I vogël në atë fshat dhe, bashkë me vlerën e duhanit, ai flet edhe për këmbanën në kishën e sheldisë, dhuruar nga Vatikani për popullin e fshatit. Në fund, një ndalesë në muzeun etnografik të fshatit me studjuesin Alfred Haxhari. Ndiqni reportazhin “Fytyra e historisë në Gurin e Zi” realizuar nga moderatori I emisioneve Veri Jug, gazetari Agim Pipa.