Veri Jug - Shën Mëria e Kurbinit, perla e harruar mes qiparisave

22 Maj, 15:29

Një udhëtim magjik në veri të Shqipërisë, në trevën mes Krujës dhe Kurbinit dhe ndalesë në fshatin Shën Mëri, një fshat rrethuar nga qindra qiparisë të lartë, mes të cilëve kisha e shën Mërisë. Fshati shën Mëri, rruga nga Mamurrasi drejt tij, si të shkosh drejt ferrit dantesk përmbi 120 familje që sa vijnë dhe rrallohen dhe e braktisin fshatin. Kisha e shën Mërisë, Monument Kulture I Kategorisë së parë, gjithashtu e braktisur nga organet e pushtetit ekzekutiv dhe ato local. Datimi I kishës, shekulli I 14, ndërsa vendbanimi, qysh në kohën e Arbërit, në fillim të shekullit të 7-të. Këto dhe të tjera në reportazhin “Shën Mëria e Kurbinit, perla e harruar mes qiparisave”, realizuar nga moderator I emisioneve Veri Jug, gazetari Agim Pipa.

Programe të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha