Veri Jug - Vegu zadrimor

28 Prill, 13:57

 

Në ministudion e artizanes Lul Gjonaj ajo rrëfen historinë e zanatit të endjes së veshjeve të familjes me vegun e mësuar qysh në moshën 15 vjecare. Galeria e ngjyrave në punimet e mjeshtre Lulës: qilima me motive popullore zadrimore, mbulesa tryezash, kostume dasmash për gra dhe burra. Demonstrimi I një veshjeje zadrimore për gra nga mësuesja Leonora Prenga.