Burri e lë në moshë të re, e veja akuzon kunatin: Më mashtroi, më fshehu të vertetën për…

27 Maj, 18:46

 

Një nënë e vetme me dy fëmijët kërkojnë drejtësi për vdekjen e kryefamiljarit në vendin e punës. 43-vjeçarja nga Librazhdi, Viturije Doskja do të mësoj të vërtetën e parave të dëshpërblimit, që nuk mori kurrë. Viturije dhe bashkëshorti i saj Haki kishin krijuar familjen e tyre të vogël në fshatin Dorëz në Librazhd. Prindër të dy djemve, ata mundoheshin që t’iu ofronin dashuri dhe t’iu plotësonin kushtet e nevojshme atyre. Kryefamiljare emigronte shpesh në shtetin grek për të punuar, ku dhe ishte pajisur me dokumenta të rregullta. Ishte viti 2009 ku në familjen Doskja gjithçka do të ndryshonte. Një vit i skalitur në memorien e tyre pasi humbën njeriun më të shtrenjtë. Një ditë në dukje sit ë gjithë të tjerat, por fatale për Haki Doskjan. Ai mbërrin në punë në orën 9 të paradites. Teksa ishte duke lyer me bojë faqen e murit të një marketi në zonën e Selanikut, bie në kontakt me rrymën elektrike. Edhe pse u dëgua me urgjencë në spital, por nuk arriti të mbijetonte. Nëna e 2 fëmijëve 5 dhe 2 vjeç asokohe ishte e tronditur… teksa kaloi në gjendje të rënduar psikologjike. E pafuqishme për të kërkuar drejtësi për vdekjen e bashkëshortit, kunati i saj, Haki Doskja i premton se do ta çoj cështjen deri në fund. Ndaj ai i kërkon që të firmos një dokument ku i jep të drejtën dhe autoritetin një avokati grek me emrin Kontakos Nikolas për të përfaqësuar në të gjitha proçest gjqësore. Fillimisht vëllai i të ndjerit e informon se gjithçka po shkonte mirë. E nuk kaluan shumë kohë, kur Haki Doskja i tregon se gjyqin nuk e fituan… Viturija nuk mori asnjë dokument nga seancat gjyqësore të ndodhura në Greqi, teksa dyshon se nuk po i tregojnë të vërtetën. Sot janë fëmijët që tashmë janë rritur, të cilët kërkojnë drejtësi për babain e tyre.