Gjenden trupat e pajetë të ciftit Pasho, dëshmia e fundit e vajzës në ‘Pa Gjurmë’

16 Dhjetor 2020, 18:31

Intervista e realizuar në 7 shkurt 2020 me vajzën e ciftit Pasho. Të dy humbën brenda një dite dhe nuk është marr vesh asgjë. Nuk kemi asnjë të dhënë, policia italiane thotë se kanë ikur për probleme familjare. Dosja është nën hetim dhe nuk është mbyllur. Edhe në policinë e Vlorës kemi denoncuar dhe po merret interpoli I Tiranës. Të dhënat që kanë janë problemet familjare. Ne kemi patur grindje sic cdo familje. Konflikt atë ditë nuk kemi patur. Vëllai atë periudhe nuk ka qenë. Prindërit kishin një shtëpi me qera që ia kishte gjetur e dashura e vëllait, në Firence. Ajo shtëpi u kontrua por ata nuk kishin lënë gjëra personale. Policia tha se shtëpia ishte e pastër. Ata kur kanë ikur dhe kishin marrë cdo gjë më vete. Pra janë larguar me vullnetin e tyre të plotë? Kështu thonë, por për ne fëmijët është shumë e vështurë të mendojmë sepse kemi patur dëbate, zënka sic cdo familje, por asnjëherë nuk ka ndodhur një gjë e tillë, asnjëherë. Është hera e parë që prindi ikën dhe për katër vite nuk kthehen më. Sidomos për të parë djalin tim, me të cilin mami ishte shumë e lidhur. Ne kishim dokumenta të rregullta Keni mundur dot të verifikoni a kanë dalë nga shteti Italian? Këtu në Itali, nëse nuk janë mbyllur hetimet nuk të japin të dhënat, duhet të mbyllen të gjitha që të të japin informacion. Kurse në Shqipëri më kanë thënë se nuk kanë dalë dalë nga shteti italian. Në bazë te letrave që kanë dyshohet se ndodhen në Itali edhe se shumë të dhëna, apo thashetheme që thonë se mund të jenë në Gjermani apo Francë, ne nuk kemi asnjë të dhënë. Cdo gjë e kemi kërkuar në bazë të ligjit, por nuk kemi marr asnjë të dhënë. Herën e fundit që kam kontaktuar, më kanë thënë se nuk kanë braktisur fëmijë minoren, që të na tregohet se ku janë. Kam kërkuar të di a janë gjallë apo jo, por këtë informacion nuk ma jep askush.

Programe të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha