Katundi i Vjetër mes maleve të Mirditës (21 maj 2023)

21 Maj 2023, 13:32

Udhëtojmë në veri të Shqipërisë, në zonën e Rubikut miq, saktësisht në Katundin e Vjetër, një fshat I lashtë me rreth 80 kulla të vjetra, por edhe kulla të reja moderne. Me kryetarin e fshatit Marjan Deda, ndalojmë në kullën e familjes Prenga, me të zonjën e bujtinës që rrëfen jetën në fshat, punët e ditës, gatimin e bukës, kujdesin për bagëtitë dhe shpendët. Po aq e bukur edhe kulla e Marjanit, ndërtuar dhe djegur nga pushtuesit e huaj dhe e ringritur si feniks mes maleve. Ndiqni reportazhin Katundi I Vjetër mes maleve të Mirditës, realizuar nga moderatori i emisioneve Veri Jug, gazetari Agim Pipa