Mulliri i blojes me ujë në Shëngjergj

21 Nëntor, 14:35

Miq, ejani me ne në një udhëtim fantastic në zonën e Shëngjergjit, 40 kilometër në lindje të Tiranës. Peisazhe fantastike vjeshtore përgjatë udhëtimit dhe, fare afër Shëngjergjit qendër, një mulli bloje 200 vjeçar me ujë, që vazhdon të bluaj drithrat e fshatarëve të shëngjergjit. Hasan Disha është mullixhiu I mullirit të vetëm në zonë, nga 17 të tillë që kanë punuar në 7 fshatra me emra shenjtorësh në Shëngjergj. Dashuria për mullirin, sekretet e bluarjes së misrit, aromat e miellit që, sipas usta Hasanit, bëjnë bukën më të mirë në botë qysh prej 200 vjetësh. Por edhe dhimbja e mullixhiut për mungesën e ujit që vjen nga burimet, për shkak të thatësirs së madhe të këtij viti. Ndiqni reportazhin: “ Mulliri I blojes me ujë në Shëngjergj” realizuar nga moderatori I emisioneve Veri Jug, gazetari Agim Pipa.

Programe të tjera

Shiko të gjitha

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha