Fadil Kepi: Pensionet e emigrantëve, kushtet e dokumentet që duhen

5 Korrik 2019, 08:29

Në emisionin “Këndi i Ekspertit” në Report TV, të drejtuar nga gazetarja Valbona Mhilli, në rubrikën “Pensioni im”, ishte i ftuar eksperti i problematikave të pensioneve Prof. Dr. Fadil Kepi. Eksperti ynë ka folur këtë javë për pensionet e emigrantëve. Profesor Kepi ka sqaruar se çfarë kushtet duhet të plotësojnë emigrantët për të përfituar pension në vendin tonë, mënyrën se si llogariten pensionet e emigrantëve dhe se si tërhiqen ato. Eksperti ynë ka shpjeguar se a mund të bëjnë sigurime vullnetare emigrantët dhe se a ka të drejtë një individ që të përfitojë dy pensione njëkohësisht, atë në vendin tonë dhe atë në vendin ku ai jeton. Gjithashtu ai ka sqaruar se cilat janë dokumentet që duhen plotësuar nga emigrantët për të marrë pension dhe cilat janë afatet kohore. Më pas Profesor Kepi u është përgjigjur pyetje live nga qytetarët në Report TV për problematika të ndryshme që ata kanë rreth çështjeve të pensioneve.

Programe të tjera

Shiko të gjitha