FNSH-ja mëson taktikat Gjermane të arrestimeve brenda turmës (17 shtator 2023)

17 Shtator, 18:19 | Përditesimi i fundit: 2023-09-18 11:29:35

Mbarëvajtja e protestave apo e turmave në ambiente publike është një prej detyrave të Forcave të Ndërhyrjes së Shpejtë. Policia federale gjermane ka vendosur t’u tregojë disa taktika të reja nëpërmjet demonstrimit konkret kur FNSH-ja gjendet përballë protestuesve. Taktika 1 Përdorimi i mjeteve për të orientuar lëvizjen e protestuesve Duke i përdorur mjetet për devijime të tilla në segmente rrugore apo kryqëzime mund të kursehen trupat e policisë për t’i përdorur për qëllime të tjera. Taktika 2 Hyrja midis turmës dhe arrestimi pa përshkallëzuar situatën Gjermanët tregojnë se më parë kanë pasur vështirësi për mënyrën se si mund të hynin midis turmës së njerëzve dhe të arrestonin pa e përshkallëzuar situatën dhe pa e bërë turmën më agresive. Sot ata kanë krijuar një sistem të cilin ua mësojnë edhe FNSH-së.