Këndi i Ekspertit/ Ligji i ri për tokat bujqësore, ja ndryshimet favorizuese

27 Mars 2019, 09:29 | Përditesimi i fundit: 2019-04-08 06:38:10

Në emisionin “Këndi i Ekspertit”, në Report TV, të drejtuar nga gazetarja Valbona Mhilli, në Rubrikën “Prona Ime” ka qenë i ftuar eksperti i çështjeve të pronave Gjergji Begaj, drejtues i Studios Ligjore “Bylis”. Eksperti ynë ka sqaruar ndryshimet e ndodhura në ligjin për tokat bujqësore ose siç njihet ndryshe Ligjin 7501. Begaj ka sqaruar se cilat janë ndryshimet që do të sjellë ky ligj, cili është afati i përfundimit të procesit dhe cilat janë institucionet që ngarkohen për zbatimin e këtij ligji. Gjithashtu eksperti ynë ka theksuar edhe favorizimet që kanë qytetarët me ndryshimet e këtij ligji. Më pas Begaj u është përgjigjur pyetje që kanë mbërritur nga qytetarët.

Sot do të flasim për ligjin e ri për tokat bujqësore. Cilat janë ndryshimet që do të sjellë ky ligj? Cili është afati i përfundimit të procesit? Cilat janë institucionet që ngarkohen për zbatimin e këtij ligji?

Çështja e Kadastrës është shumë e rëndësishme për të gjithë ne. Tashmë dihet që dy institucionet e veçanta, Hipoteka dhe ALUIZNI, do të bashkohen në një institucion të vetëm, i cili do të quhet institucioni i Kadastrës. Ka filluar ndryshimi me disa informacione që merren te Hipoteka dhe ALUIZNI dhe tani pritet edhe ndryshimi i pjesës tjetër.

Programe të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha