“Më quajtën tutore, më prangosën në qeli”/18 vitet torturë të Vera Camaj

23 Shkurt, 18:39

Një tjetër histori tronditëse do të trajtohet sot në studion e emisionit “Pa Gjurmë”. Ajo është një 43 vjeçare nga Temali i Shkodrë, e njohur si mbesa e shkrimtarit Martin Camaj, e cila në vitin 2015-të dënohet për shfrtyezim prostitucioni dhe qëndro më shumë se dy vite në burg. Bëhet fjalë për Vera Camaj, jeta e së cilës ka qenë një burg, që nga momenti i njohjes me ish-burrin dhe deri më sot, e cila ndihet e kërcënuar edhe e pasigurtë për të ecur ditën rrugëve të qytetit. Në moshën 18 vjeçare martohet me shkesë me një djalë me të cilin e njohin dy motrat e saj. Pavarësisht diferencës së moshës e reja i bindet vullnetit të familjës dhe martohet duke sjellë më pas në jetë dy djemë. Ish-burri e dhunoi sistematikisht që në ditët e para të martesës, por Vera nuk guxon të refuzojë fatin, pasi ndajra është turp për familjen. E kështu, do durojë 18 vite dhunën barbare që babai i dy fëmijëve ushtronte ndaj saj, por shpesh herë edhe ndaj të vegjëlve. Jeta e saj nuk ka qenë aspak e lehtë, pasi dhunohet në mënyrë barbare nga ish-burri i alkolizuar dhe debohet nga e gjithe familja dhe farefisi. 43 vjecarja jeto sot e vetme në një banesë të rrënuar në kryqytet, pranë rrugës së Kavajës dhe e refuzuar edhe nga nëna e saj. e dënuar edhe nga mentaliteti, Vera duhet të përballojë gjithcka e vetme. Ajo po jeto falë ndihmës ekonomike që i ofron një mikeshë e saj nga Zvicra, e cila është prekur nga historia e nënës së braktisur. Cili është apeli i kësaj 43 vjecareje të dhunuar? Si ka qenë burgu fizik dhe shpirtëror me të cilin jeto edhe sot kësaj dite? Për këto dhe më shumë detaje, ju ftojmë të ndiqni rrëfimin..!

Programe të tjera